Een goede videoproductie

Hoi! Welkom op deze blog! Mijn naam is Myrthe en ik heb een grote passie voor multimedia. Posters ontwerpen, reclamefilms draaien en applicaties ontwikkelen vind ik bijvoorbeeld heel uitdagend en ontzettend gaaf om te doen. Het fascineert me om een publiek te bereiken en in te spelen op de wensen van het publiek. Het is ongelooflijk wat er allemaal mogelijk is met een eenvoudige huis-tuin-en-keukencamera, een gratis tekenprogramma en de fotocamera in je eigen smartphone. Ik vind het tof om dit aan anderen te laten zien, zodat je zelf aan de slag kunt met multimediaproducties voor je opleiding of bedrijf. Op deze blog vind je tientallen tips om zelf aan je eigen producties te werken! Zet 'm op!

Een goede videoproductie

14 juni 2017
 Categorieën: Audiovisueel, Blog


Indien u een nieuwe onderneming start, is het zeer belangrijk dat u aan zoveel mogelijk instanties laat weten dat u er bent. U moet laten zien wat u doet of maakt. Dat kunt u doen door het maken van advertenties en deze in vakbladen, kranten en dergelijke te tonen. Ook kunt u de advertenties laten zien via facebook en andere vormen van sociale media. Er zijn een aantal belangrijke tips die u zou kunnen gebruiken om uw bedrijf in de markt te zetten. Omdat reclame vaak afschrikt, in verband met de kosten, kunt u toch als beginnend ondernemer niet zonder.  Naast dat u advertenties toont in kranten en vaktijdschriften kunt u deze online plaatsen op websites en sociale media. U kunt ook zoekmachinemarketing (SEA) toepassen. Het is mogelijk om spotjes op de radio te laten horen of eventueel een reclame via de tv te tonen. Daarnaast kunt u billboards, e-mailmarketing en folders inzetten. 


Doelen

U moet zich afvragen wat en wie u wilt bereiken? Blijf vooral realistisch. Denk niet dat als bijvoorbeeld u een grote korting aanbiedt op spullen of diensten u ineens veel vaste klanten heeft. De doelstellingen zouden kunnen zijn; het aantrekken van nieuwe klanten, het vasthouden van bestaande klanten, de naamsbekendheid vergroten en laten zien wat de beste deals zijn. 


Videoproductie 

Naast dat wat u verspreidt aan folders, advertenties en dergelijke zou u ook een videoproductie kunnen laten maken. Via zo'n video kunt u goed laten zien wat u precies allemaal doet. Voor het maken van een goede video moet u een bedrijf nemen die weet waaraan een goede video moet voldoen. Kijk hiervoor bijvoorbeeld bij John Bake Postproductions. Men zal daarvoor met u in gesprek gaan om te vragen wat u allemaal precies wilt laten zien. Wanneer hij of zij dat dan weet, wordt de locatie bekeken waar de video het beste kan worden opgenomen. Een goede video moet de boodschap overbrengen die u ten doel had gesteld. De video moet ook de juiste doelgroep bereiken. Wanneer de video op de sociale media of tv wordt getoond, moet hij opvallen. De boodschap moet blijven hangen en dat is alleen mogelijk als hij anders is dan anderen. Ook de frequentie is van belang.  Wanneer de video slechts een enkele keer wordt getoond, wordt hij snel vergeten. Hoe vaker potentiële klanten de bedrijfsnaam zien of horen, hoe groter de kans is dat ze u zullen onthouden. Toch moet u als beginnend bedrijf er rekening mee houden dat het een bepaalde tijd kost voordat u een goede naamsbekendheid heeft. Vooral tegenwoordig valt het niet mee. Er worden heel veel nieuwe bedrijven ingeschreven bij KvK. Toch zullen er daarvan slechts een kleine groep overblijven. Ze hebben waarschijnlijk verkeerde doelen gesteld en hun reclamecampagnes waren niet geheel in orde. Iets om goed over na te denken dus.